Wat zijn de voordelen van een Personal Trainer

Waar moet je op letten bij de keuze van een personal trainer.
We vragen het aan Terry Labee, personal trainer bij HealthCity

Wat is het voordeel van sporten?

Een gezonde geest huist in een gezond lichaam, klinkt cliché maar het is wel helemaal waar. Door het sporten dalen bijvoorbeeld je stresslevels, waardoor je ook buiten het sporten beter presteert: je slaapt beter, je hebt meer energie en je vetgehalte gaat omlaag. Kortom, je voelt je beter en gezonder. Bestaat jouw ochtend uit drie keer snoozen voor je uit bed komt, en heb je vervolgens twee koppen koffie nodig om wakker te worden? Je kunt het voorkomen door lichamelijk fitter te worden! Fitte mensen zijn nou eenmaal energieker en vitaler en hebben een sterker immuunsysteem. En dat voorkomt dat je snel ziek wordt.

Wat is het voordeel van een personal trainer boven zelf sporten of fitnessen?

Een personal trainer kan aan de hand van jouw leeftijd, jouw doel(en) en je fysieke staat een passend work-out programma ontwikkelen. Hierbij wordt niet alleen gekeken welke oefeningen je gaat doen, maar ook welke voeding het beste past bij het behalen van jouw doelen. Een personal trainer zorgt ook voor de mentale ondersteuning, helpt je bij tegenslagen en leert je over je grenzen gaan. Trainen met een persoonlijke begeleider is daarnaast veilig; de kans op blessures en klachten is zeer laag.

Je kunt jouw personal trainingen geheel aanpassen aan je agenda, je sport dus wanneer het jou het beste uitkomt. Daarnaast is de personal trainer de motivator om te zorgen dat je geen enkele training mist!

De clubs van HealthCity zijn van maandag tot en met zondag geopend. Kijk hier voor al onze clubs en openingstijden. Plan jouw personal training dus gemakkelijk in voor, na óf tijdens je werk.

Voor welke leeftijd is personal training?

Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, een personal trainer met de juiste opleiding en ervaring kan voor iedere leeftijd een passend programma ontwikkelen. Daarbij is niet alleen leeftijd leidend voor het programma, belangrijker is dat het doel dat jij je hebt gesteld wordt bereikt.

Bij HealthCity zien we dat de doelgroep 40-60 jaar veel gebruik maakt van een personal training. Deze groep heeft vaak wat meer tijd om te kiezen voor deze vorm van sport. Personal training zal qua investering meer kosten dan alleen een fitnessabonnement, maar het rendement en de begeleiding is vele malen groter, professioneler en veiliger (minder blessures bijvoorbeeld).

Voor welke persoonlijke doelen is personal training geschikt?

De redenen waarom iemand kiest voor een personal trainer zijn legio. Om af te vallen, om fitter te worden of gespierder, maar ook om de juiste technieken te leren.

Hoe lang duurt personal training gemiddeld?

Gemiddeld beginnen mensen met een personal training pakket van 10 weken, maar dit kan uiteraard korter of langer zijn naar gelang de doelstellingen van de deelnemer. We zien bij HealthCity wel dat de meeste mensen na hun eerste personal training pakket blijven trainen met hun personal trainer.

Wat kost personal training?

De kosten voor personal training zijn meestal hoger dan een regulier fitnessabonnement bij een sportschool. Logisch, want je krijgt een-op-een begeleiding van meerdere professionals. De resultaten zijn dan ook beter dan wanneer je geen persoonlijke begeleider hebt. Fysiek zullen de resultaten beter en sneller gaan, maar ook mentaal word je ondersteund en krijg je voedingsadvies. Onze professionals weten ook hoe je veilig moet sporten met of zonder speciale lichamelijke indicaties. Het rendement is dus vele malen hoger en veiliger en uiteraard persoonlijker.

Wat als het niet klikt met mijn personal trainer?

Bij HealthCity proberen we met een persoonlijke intake jou te matchen aan een personal trainer die het beste bij je past. We weten dat niet alleen jouw doelstellingen bij de keuze van een personal trainer, maar ook dat jouw karakter en die van de trainer zo goed mogelijk bij elkaar moeten passen. Voor iedere soort doelstelling hebben we een specifieke trainer, sterker worden, fitter worden, afvallen, revalideren, noem maar op.

Okay, waarom kiezen voor een personal trainer bij HealthCity?

Bij HealthCity werken we alleen maar met gediplomeerde en gecertificeerde personal trainers. Wij hebben verschillende soorten trainers, met allemaal specifieke kwaliteiten en achtergronden. Zo kun je bij HealthCity ook terecht voor begeleiding bij hormonale disbalans, revalideren en andere specifieke doelstellingen. Kies je voor HealthCity, dan kies je voor kwaliteit in begeleiding, faciliteiten, apparatuur. Naast de personal trainers is er op iedere HealthCity club een voedingsspecialist aanwezig. Deze specialist geeft jouw voedingsadvies naast de fysieke trainingen.

HealthCity biedt diverse Personal Training pakketten. De pakketten zijn individueel of op basis van 2 personen af te nemen. Er bestaat al een introductiepakket met 2 sessies voor € 79,-.

Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van personal training?

Je ziet dat mensen tegenwoordig steeds meer voor personal training kiezen om gezonder te worden en energie te krijgen, in plaats van meer kracht en spieren. De focus ligt meer op flexibiliteit en mobiliteit.

Terry is bij HealthCity begonnen met het ontwikkelen van zogenaamde Small Group Personal Trainingen, waarbij in groepen van 4 personen wordt getraind. Voordeel hiervan is dat het een stuk voordeliger is. Je traint met een groep van mensen met dezelfde doelstelling, waardoor je elkaar motiveert en versterkt. Je staat er niet meer alleen voor. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze vorm van personal training erg goed werkt en daarom heeft HealthCity gekozen om dit door te ontwikkelen.

HealthCity heeft ook nog een speciale app ontwikkeld met jouw trainingsschema’s, persoonlijke voedingsadviezen en waarin je jouw vooruitgang kunt zien en berichtjes van je trainers krijgt.

Wie is Terry Labee?

Terry Labee (1989) is fitness en personal training manager bij HealthCity regio zuid. Hier houdt hij zich onder andere bezig met het ontwikkelen van nieuwe fitnessconcepten. Terry is al meer dan 9 jaar personal trainer en was op zijn achttiende één van de eerste in bezit van een officiële diploma in Nederland. Je kunt Terry vinden in de sportscholen van HealthCity in Vught, Waalwijk of Oisterwijk.