Wij vroegen Chris naar de fitnesstrends voor 2016

29 January 2016

Wat zijn de fitnesstrends voor 2016?

Ken je die Tel Sell reclames waar je steeds de nieuwste fitnesstrends kunt kopen voor een ontzettend lage prijs? Waarmee je in minder dan 10 minuten per dag een strakke buik krijgt? Onzin natuurlijk, als we willen weten wat de trends in fitness zijn, dan vragen we het Christiaan Bermonville, al bijna 8 jaar werkzaam bij HealthCity, waar hij nu verantwoordelijk is voor alle clubs in het westen van het land. Hij is hierin onder andere verantwoordelijk voor het ontdekken en ontwikkelingen van nieuwe fitnessconcepten.

Laten we meteen met de deur in huis vallen. Wat worden de fitnesstrends voor 2016?

Wat al populair is en ook populair zal blijven in de sportschool is het cardio gedeelte van vechtsporttrainingen. De intensieve cardio-oefeningen van bijvoorbeeld kickboksen, boksen en thaiboksen worden gebruikt tijdens groepslessen. Soms gecombineerd met de technische elementen van de vechtsport, waardoor je naast je fysieke ontwikkeling ook een stukje zelfverdediging leert en je zelfvertrouwen gaat groeien.

Het ‘ouderwetse’ trainen op alleen toestellen is voor veel mensen niet genoeg meer. Men wil functioneel trainen: de oefeningen moeten anders zijn en passen bij de doelstelling. Daarnaast is er ook veel aandacht is voor een gezondere levensstijl. Onder andere een voedingsdeskundige is een vast lid van het begeleidend team in de sportschool (althans bij HealthCity) geworden. Kijk eens naar mensen die willen afvallen: alleen oefeningen doen aan een toestel is vaak niet motiverend genoeg. Men haakt daardoor sneller af. Functioneel trainen in de vrije ruimte, dus zonder toestellen, biedt veel meer uitdagende oefeningen. Zoals trainen met kettlebells of Bulgarian Bags. Daarnaast kan men deze oefeningen ook lekker buiten doen. HealthCity heeft sinds vorig jaar unieke outdoor en indoor bootcamp parken, waar je als volwassene helemaal los kunt gaan!

Is er nog verschil in mannen- en vrouwenfitness?

In het verleden zag je dat groepslessen voor 95% bevolkt werden door vrouwen. Door het vernieuwde en bredere aanbod van groepslessen, zie je dat deze lessen uitermate geschikt zijn voor zowel mannen als vrouwen. Als mannen eenmaal zien wat er allemaal getraind wordt in de groepslessen, dan zijn ze vaak verrast en enthousiast. Denk hierbij aan Crosstraining, boksen, GRIT, outdoortrainingen of voorbereiding aan een Obstacle Run. Die ontwikkeling blijft zich ook voortzetten, groepslessen die zo ontwikkeld zijn, dat mannen en vrouwen hier perfect tot hun recht komen.

En naast fitness, wat zijn sportieve trends?

Mensen willen zich steeds beter voorbereiden voor sportieve evenementen, zoals marathons of een Dam tot Damloop. Ook hier wil men functioneel trainen, niet alleen looptraining, maar ook de levensstijl aanpassen aan de activiteit. Bootcamps en de zogenaamde Obstacle Runs en Strong Vikings runs blijven erg populair. Rennen in combinatie met lichamelijke oefeningen. Zo’n Obstacle Run vergt weer een heel andere voorbereiding dan een halve marathon. Bij HealthCity kun je voor ieder evenement met je personal trainer een specifiek trainingsprogramma laten opstellen.

Zie jij landelijk nog veranderingen in fitnesstrends?

Landelijk zie je dat afvallen de belangrijkste doelstelling is om te gaan sporten of fitnessen. Men wil niet alleen maar spieren kweken, maar een gezonde levensstijl naleven, iets waar je lichaam en geest beter van worden. Daarnaast zien wij bij HealthCity dat de sporters in het zuiden van het land gemiddeld wat ouder zijn dan de rest van het land. Wij zorgen daarom dat we ons aanbod van groepslessen en personal training aanpassen aan de regionale trends en doelgroepen.

Waarom zouden we in 2016 bij HealthCity moeten gaan trainen?

HealthCity is altijd al een trendsetter geweest op het gebied van fitness en personal training. Wij wachten niet totdat iets een trend wordt, wij introduceren het en bij succes ontwikkelen we het door. Als je bij HealthCity traint, dan wordt je getraind door personal trainers die allemaal op de hoogte zijn van de laatste fitnesstrends èn allemaal gediplomeerd. Bij ons train je om jouw doelstellingen te behalen en dat is voor iedereen anders.

Ook voor jezelf is er ruimte voor ontwikkeling bij HealthCity?

Jazeker, ik werk al bijna 8 jaar bij HealthCity, ooit begonnen als salesmanager, vervolgens fitnessmanager en sinds 2012 ontwikkel en introduceer ik nieuwe concepten op onze clubs in heel Nederland. Tegenwoordig ben ik fitnessmanager van de clubs in het westen van Nederland en manager van de club Rotterdam Boompjes. Ik heb mezelf opgewerkt van salesmanager naar regionale manager, waarbij ik nieuwe concepten en producten implementeer. Dus ook voor medewerkers van HealthCity staat ontwikkeling voorop!