Waarom Personal Training?

09 February 2015

Roy Bruil (29) is personal trainer bij HealthCity Amstelveen en helpt dagelijks tientallen mensen met het behalen van hun doelstellingen. Wij vroegen Roy waarom hij zo'n gepassioneerde personal trainer is.

 

Doelstellingen behalen

Je gaat vaak naar de sportschool om bepaalde doelstellingen te behalen maar je behaalt ze niet. Komt het door de frequentie dat je naar de sportschool gaat of door de keuzes die je maakt terwijl je aan het trainen bent? Je doet al jaren hetzelfde dus wellicht reageert je lichaam niet meer op de oefeningen. Maar hoe kom je er dan achter wat je wel moet doen? Met een personal trainer stel je een persoonlijk plan op zodat je straks met je sixpack op het strand ligt, een marathon rent of eindelijk dat mooie shirtje aankan dat zo'n lange tijd ongedragen in je kast heeft gehangen.

 

Personal training

Dit is waarom een personal trainer de oplossing biedt voor menigeen! Of je nou fitter, slanker of conditioneel sterker wilt worden, wij helpen jou om je persoonlijke doel te behalen. Een personal trainer maakt met jou een programma op maat. Ieder lichaam reageert namelijk anders. Het is belangrijk dat het schema wat je volgt ook aansluit op jouw fysiek.

Uit ervaring weet Roy dat door te trainen met een personal trainer, neem je net dat stapje extra. "Er staat toch iemand naast je die je zegt dat je nog 3 herhalingen moet doen... Ook al zit je er doorheen!" Jouw personal trainer is op de hoogte van je persoonlijke doel en gaat jou door middel van zijn rugzakje vol met kennis en een hele database aan trainingsoefeningen naar dat doel begeleiden. Maar je moet uiteraard wel de uitdaging aan willen gaan!

 

Jezelf uitdagen

Trainen is jezelf en je lichaam uitdagen en hem continu dwingen te veranderen. Je lichaam past zich namelijk aan door de keuzes die jij maakt. Eet je veel slechte voedsel in plaats van Primal Foods (onbewerkt eten), dan zal je lichaam zich slecht voelen en uiteindelijk slechter gaan functioneren. Sport je al niet zoveel en sla je soms een weekje over in plaats van een keertje extra. Dan zal je fysiek ook niet enorme veranderingen doorstaan. Dus wees streng voor jezelf!

 

Manage jezelf

Roy spreekt uit ervaring: "Managers van grote bedrijven managen het hele bedrijf of een grote groep werknemers. Eigenlijk is dit hetzelfde: Wees de manager van je lichaam! Het bedrijf krijgt alle aandacht waardoor je je fysiek minder goed voelt. Meer stress, futlozer, last van je rug, knieën, nek en/of schouders. Dit kan op lange termijn leiden tot ergere klachten zoals hart- en vaatproblemen. Dus zorg goed voor jezelf!".

Meer informatie over Roy Bruil