Voordelen samen sporten met collega's

20 September 2015

1. Een hechter team.
Als je samen gaat sporten met je collega’s, leer je elkaar op een andere manier kennen. De stemming in het team zal verbeteren. Het team zal hechter zijn. Je zult meer voor elkaar over hebben en dus ook voor het bedrijf. Sporten verbindt!

2. Meer motivatie op de werkvloer.
Door regelmatig actief bezig te zijn raakt het personeel stap voor stap zowel fysiek als mentaal en emotioneel in topvorm. De ervaring van ‘steeds beter worden’ zal zich ook naar de werkvloer vertalen. Samen bezig zijn, verhoogt de motivatie en dit zul je terug zien in de resultaten!

3. Stijging van de dagelijkse productiviteit.
Mensen die fitter zijn, zijn ook meer ontspannen. Ze zitten beter in hun vel en kunnen eventuele tijdsdruk en stress beter aan. Heel praktisch zal het zo zijn dat er per dag meer werk verzet wordt. Op dit gebied is onderzoek gedaan. Hieruit blijkt dat bijna driekwart van de sportende werknemers de dagelijkse werktijd veel effectiever indeelt en dat het ziekteverzuim aanzienlijk daalt.

4. Sporten zorgt voor meer voor inspiratie!
Lichamelijke gezondheid vertaalt zich direct in geestelijke gezondheid. Met een meer ‘open mind’ zullen nieuwe en creatieve ideeën ontstaan. Inzichten die intern en extern positieve gevolgen hebben. Ook contacten met bestaande en toekomstige relaties en klanten zullen opbloeien.

5. Benadruk uw flexibiliteit.
Belangrijk bij het aanbieden van de mogelijkheid om samen te sporten is dat het vrijblijvend is. Je verplicht niemand om mee te doen, jij geeft ze de kans! Jij benadrukt dat je als leidinggevende flexibel bent, dat je er voor jouw mensen bent, maar ze niks oplegt.

6. Benadruk de voordelen van sporten via het werk.
Sporten met collega’s heeft veel voordelen ten opzichte van individueel naar de sportschool gaan. Uw personeel kan sporten combineren met werk. Door voor, tijdens of na werktijd te sporten houden ze privé tijd over!

Jij kan als werkgever een collectief abonnement afsluiten. Dat betekent heel concreet dat iedereen goedkoper uit is. Dit gecombineerd met alle bovenstaande voordelen kan toch alleen maar een volmondig ‘ja’. Interesse? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze clubs.