Voedingstip: De Dobbelsteen

03 April 2014

Even geen inspiratie? Neem een dobbelsteen om je diner samen te stellen. Kies eerst ter grootte van je handpalm de eiwitten. Gooi de dobbelsteen.

  1. Kip
  2. Biefstuk
  3. Vis
  4. Garnalen
  5. Kalkoen
  6. Eieren

Gooi daarna nogmaals om de groente (hoeveelheid ter grootte van je vuist) te bepalen:

  1. Sperziebonen
  2. Broccoli
  3. Spinazie
  4. Wortel
  5. Sla
  6. Bloemkool

Gooi nog een keer, voor een tweede soort groente, ook ter grootte van je vuist:

  1. Ui
  2. Champignons
  3. Courgette
  4. Aubergine
  5. Paprika
  6. Tomaat

Gooi weer om je koolhydratenbron te bepalen. Maak een kommetje van je hand. Dat is de hoeveelheid die je nog hebt van:

  1. Bruine of zilvervliesrijst
  2. Quinoa
  3. Aardappelen
  4. Kidneybonen
  5. Maïs
  6. Nog meer groente

Gooi voor de laatste keer met een dobbelsteen om een goede bron van vetten te kiezen, ter grootte van je duim:

  1. Amandelen
  2. Olijfolie
  3. Kokosolie
  4. Walnoten
  5. Pompoenpitten
  6. Cashewnoten

En dan u de grote uitdaging: maak door de dobbelstenen bepaalde samenstelling van ingrediënten een gerecht.