Voedingstip: De Dobbelsteen
03 April 2014Even geen inspiratie? Neem een dobbelsteen om je diner samen te stellen. Kies eerst ter grootte van je handpalm de eiwitten. Gooi de dobbelsteen.
- Kip
- Biefstuk
- Vis
- Garnalen
- Kalkoen
- Eieren
Gooi daarna nogmaals om de groente (hoeveelheid ter grootte van je vuist) te bepalen:
- Sperziebonen
- Broccoli
- Spinazie
- Wortel
- Sla
- Bloemkool
Gooi nog een keer, voor een tweede soort groente, ook ter grootte van je vuist:
- Ui
- Champignons
- Courgette
- Aubergine
- Paprika
- Tomaat
Gooi weer om je koolhydratenbron te bepalen. Maak een kommetje van je hand. Dat is de hoeveelheid die je nog hebt van:
- Bruine of zilvervliesrijst
- Quinoa
- Aardappelen
- Kidneybonen
- Maïs
- Nog meer groente
Gooi voor de laatste keer met een dobbelsteen om een goede bron van vetten te kiezen, ter grootte van je duim:
- Amandelen
- Olijfolie
- Kokosolie
- Walnoten
- Pompoenpitten
- Cashewnoten
En dan u de grote uitdaging: maak door de dobbelstenen bepaalde samenstelling van ingrediënten een gerecht.