Trainen en korting voor obstacle runs bij HealthCity

20 May 2015

HealthCity gaat zelf ook met de voeten de modder in en de hindernissen over. Bij veel obstacle runs staat een team van HealthCity ook aan de start. We weten dus als geen ander wat er nodig is qua training en voorbereiding, om de hindernissen en challenges met succes te bedwingen. Profiteer van onze obstacle run trainingsschema’s, de speciale kortingen op het inschrijfgeld en ren mee in een van onze HealthCity obstacle run teams!

Trainen voor een obstacle run? Meld je dan hier aan voor een gratis dagpas en een vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek met een personal trainer.

Voor welke obstacle runs krijg je korting

Men of Steel Run

De Men of Steel Runs worden gehouden in Zevenhuizen, Brouwersdam en Scheveningen. Het zijn zware mud runs met 45 obstakels. Er kan gekozen worden tussen 3,5 kilometer, 7 of 14 kilometer. Je kan ook als koppel deelnemen aan de  Men of Steel Run Challenge in Brouwersdam. Je strijdt met je maatje tegen minimaal 200 andere koppels. Ook als je niet mee rent in de Men of Steel Run, kun je naar het festival waar je kunt genieten van de 10 meter hoge klimmuur en optredens van waanzinnige DJ’s.

Strong Viking Run

De naam Strong Viking stamt af van de tijd van de Vikingen. Dit volk kan omschreven worden als tough, adventurous, strong and brothers. Deze eigenschappen zijn nodig bij deelname aan de Strong Viking Run. De Runs worden gehouden in Amsterdam en in Nijmegen. Je kunt kiezen uit verschillende edities: Mud-, Hills-, Water-, Forest-, Flanders en/of Brother Edition.

Break out Run

De Break Out Run is een obstacle run waarbij de deelnemers proberen uit te breken uit een  ‘zwaarbewaakte gevangenis’. Eenmaal uit de gevangenis beginnen de deelnemers aan de vluchtroute, bestaande uit vele hindernissen.

Tough Safari

Tough Ten Miles brengt Afrika gevaarlijk dicht bij met de Tough Safari op de Beekse Bergen. Deze unieke Mud & Obstacle heeft als absolute hoogtepunt het Safaripark waar de deelnemers dwars over de Savanne, het jachtgebied van de BIG FIVE rennen. De Tough Safari obstacle run is voor mannen, vrouwen en kinderen. Deelnemers kunnen kiezen voor de 8 kilometer of voor de 16 kilometer. Voor de kinderen vanaf 4 jaar wordt een apart parcours aangelegd van 0,5 km, 1,5 km en 2,5 km.

Ga naar onze speciale ledenkortingspagina voor jouw korting op het inschrijfgeld van een obstacle run.

Wat is een obstacle run

Tijdens een obstacle run worden de deelnemers fysiek getest op kracht en op uithoudingsvermogen. Gedurende de runs komt je meerdere obstakels tegen. De routes worden vaak  in de natuur uitgestippeld en gaan gepaard met veel modder en water. Voorbeelden van obstakels zijn: kruipen onder prikkeldraad, zwemmen in sloten en klimmen over muren. Bij de meeste obstacle runs kan er gekozen worden om verschillende afstanden af te leggen. Bij de Strong Viking Run kan je bijvoorbeeld kiezen om 7, 13 of zelfs 19 kilometer af te leggen over hindernissen en door de modder. De voorbereidingen zijn voor elk parcours anders. De personal trainers van HealthCity weten precies hoe ze je fysiek en mentaal kunnen voorbereiden voor de verschillende hindernissen.

Voeding, kleding en schoenen obstacle run

Evenwichtige voeding is belangrijk tijdens lichamelijke trainingen en daarnaast is het verstandig om niet meer calorieën te nemen dan dat je verbruikt op een dag. Koolhydraat rijk voedsel speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol bij de voorbereiding voor een obstacle run.  De personal trainers van HealthCity geven advies over jouw voeding tijdens de voorbereiding van een obstacle runs.

Comfortabele en strakke kleding is een must tijdens een obstacle run. Een strakke hardloopbroek heeft als voordeel dat je niet veel weerstand hebt tijdens het zwemmen en banjeren door het water. Speciale compressie hardloopbroeken ondersteunen je spieren op de juiste plekken. En sneldrogende hardloopbroeken zorgen ervoor dat je spieren niet koud worden na het zwemmen.  

Voor het shirt geldt hetzelfde als voor de broeken. Kies voor een strak shirt, bij voorkeur een compressie shirt om je spieren op de juiste plekken te ondersteunen. Als je een strak shirt draagt blijf je ook minder snel ergens achter haken en blijft er ook minder modder aan het shirt hangen.  Dit scheelt in gewicht dat je met je mee moet dragen. Ook hier is een sneldrogend shirt is aan te raden zodat je spieren niet te snel afkoelen na het zwemmen.

Ook je schoenen krijgen het zwaar te verduren tijdens een obstacle run, daarom kiezen veel deelnemers voor oude hardloopschoenen. Want de moddervlekken krijg je niet snel meer uit je nieuwe sneakers! Ervaren deelnemers kiezen vaak voor een speciale obstacle run schoen met extra grip en stevigheid.