Sticky Brownie met zoete aardappels

26 August 2015

Sticky Brownie
Ingrediënten (voor 12 stuks):

  • 2 grote zoete aardappels (ongeveer 600 gram)
  • 14 verse medjoul dadels
  • 100 gram speltmeel en 80 gram havermout, gemalen
  • 4 grote eetlepels cacao, 3 eetlepels kokosbloesemsuiker en een snufje zout

Bereidingswijze:

Warm de oven voor op 180 graden Celcius. Schil de aardappels, snijd in kleine blokjes en kook in ongeveer 20 minuten helemaal zacht.

  1. Doe de aardappels samen met de dadels in de keukenmachine en pureer tot een gladde massa.
  2. Doe de zoete aardappel puree samen met de overige ingrediënten in een grote kom. Mix goed.
  3. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Doe het chocolade mengsel in de vorm. Wij hebben er een vierkant van gemaakt met ongeveer 1 cm dikte.
  4. Bak in het midden van de oven in 20-30 minuten gaar. De brownie is goed als een satéprikker er droog uitkomt. Laat goed afkoelen op een rooster.