Primal Foods Hydratatie

03 April 2014

Hydratatie

Watertherapie
De positieve effecten van water op je lichaam zijn eindeloos. Voldoende water drinken zorgt voor een verbetering van je hersen- en orgaanfuncties, energielevel, haar, nagels, huid en een verhoging van je smaaksensatie, om er maar een paar te noemen. Zodra je weet hoe je jouw lichaam op de juiste manier moet hydrateren, kun je jouw gezondheid een boost geven en je zou zelfs kunnen overwegen om de dag te beginnen met watertherapie.

Voldoende water drinken betekent dat je elke dag tussen de 1,5 - 2 liter water per dag drinkt.

Wat is watertherapie?
Watertherapie is eigenlijk een mooie benaming voor het volgen van het juiste hydratatie protocol waarvan de basis ligt in ayurvedische geneeskunde. Dit protocol heeft verbazingwekkende therapeutische effecten op de gezondheid variërend van astma tot kanker. In principe is watertherapie heel eenvoudig: het drinken van een afgemeten hoeveelheid water op een lege maag in de ochtend. Het drinken van veel water op een lege maag, als je lichaam nog niet 'opgestart' is, zuivert je systeem en reinigt je dikke darm. Hierdoor is je lichaam gedurende de dag beter in staat om de voedingsstoffen van je maaltijden op te nemen. Dit heeft een positief effect op de productie van nieuw bloed wat weer een reinigende en herstellende werking op het lichaam heeft. Er zijn veel onderzoeken gedaan naar de directe en vooral ook positieve effecten van watertherapie op allerlei kwaaltjes en ziektes, variërend van artritis tot hoge bloeddruk.

5 redenen waarom je elke ochtend water zou moeten drinken:
1 . Reguleert het lymfesysteem en voorkomt infecties.
2 . Verhoogt de aanmaak van nieuw bloed en nieuwe spiercellen.
3 . Helpt je om gewicht te verliezen. Door het drinken van 1 liter koud water in de ochtend kan je stofwisseling voor de rest van de dag verhogen met 24%.
4 . Geeft glans aan je huid. Water helpt om de giftige stoffen uit het bloed te filteren, waardoor je er jonger en frisser uitziet.
5 . Reinigt de dikke darm en zorgt er zo voor dat je lichaam meer voedingsstoffen kan opnemen.

Watertherapie protocol:
1. Direct nadat je bent opgestaan, drink je 1,5 liter water. Dit betekent dat je 5-6 glazen water moet drinken.
2. Eet of drink niets anders in het uur nadat je het water hebt gedronken.
3. Alcohol is niet toegestaan de avond voor watertherapie.


Als je niet gewend bent om ’s ochtends water te drinken, begin dan niet direct met de watertherapie, maar bouw het proces geleidelijk op. Begin eerst door dagelijks 1 glas water te drinken in de ochtend en voer langzaam de hoeveelheid water op, totdat het moment komt dat je ‘s ochtends 5-6 glazen water drinkt. Drink het water rustig en neem tussen de glazen door even pauze. Het is eigenlijk overbodig om te zeggen, maar hoe beter de kwaliteit van water, hoe meer effect je zult bereiken met watertherapie.