Mijn ervaring met Personal training

07 April 2015

De personal trainer, alleen de naam motiveert al. Een uitdaging die je vrij gemakkelijk kunt starten. Mijn persoonlijke trainer weet precies wat mijn niveau is. Ik heb altijd wel gesport in de sportschool, maar deed altijd hetzelfde cardio rondje en nooit krachttraining. Nu ik train met mijn personal trainer hang ik ook opeens aan de gewichten. En het werkt! Ik ben 2 maanden geleden begonnen en ben nu al ruim 5 kilo kwijt. Van voeding tot goed slapen en een pittig trainingsschema.

In plaats van 1 keer per week trainen ga ik nu 2x per week met mijn trainer sporten en 1x per week doe ik zelf een lesje. Ik moest van mijn trainer rustig starten, met relatief weinig gewicht en eindeloze herhalingen (lachend). Ik moet zeggen dat ging mij goed af. Doordat ik niet altijd consequent en gezond heb gegeten, was voor mij de overgang naar een gezond alternatief best wel even wennen, maar daardoor merkte ik wel direct het verschil.

Waar mijn Personal trainer mij ook heeft gewezen is hydratatie. Ik vergat vaak genoeg te drinken, door mijn werk ben ik altijd in de weer en dronk ik eigenlijk nooit 2 liter water per dag. Nu heb ik standaard een liter fles water voor mijn neus staan en vergeet ik het nooit meer en lukt het mij zonder moeite deze tot wel 2 a 3 keer te vullen zelfs buiten mijn trainingen om. Over drinken gesproken de alcohol verban ik nu al 2 maanden uit mijn leven.

Buiten alle nieuwe inspirerende oefeningen heb ik geleerd om meer naar mijn eigen lichaam te luisteren, deze week knallen we er gewoon weer tegen aan en laat ik mezelf niet op mijn kop zitten. Ik heb een doel voor ogen en over 4 weken heb ik mijn doel bereikt. Wat betreft de voeding eet ik nu veel regelmatiger en bereid ik iedere avond mijn lunch en tussendoortjes zelf voor de dag erna.