It’s Christmas time! Kerstsalade met granaatappel.

19 December 2016

Het gebeurt nog wel vaak dat je jezelf ‘over-eet’ tijdens de Kerst. Alles is immers zo lekker en vaak staat er ook genoeg op tafel om jezelf mee te vullen. Kijk je niet echt uit naar al het vette eten en ben je op zoek naar een gezonde toevoeging? Deze salade kun je prima als bijgerecht gebruiken én hij ziet er ook nog eens lekker feestelijk uit. Eet smakelijk alvast!

What you need (4 porties)

  • Spinazie – 90 gram
  • Rode ui – ¼
  • Granaatappel – ½
  • Sinaasappel – 2
  • Verse peterselie – 2 takjes
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar smaak

Make & Shake

  1. Als je verse of ongewassen spinazie hebt, was deze dan eerst goed. Verdeel vervolgens als basis over een bord.
  2. Pel de sinaasappels en deel ze door de helft. Bewaar 1/4 van de sinaasappel!
  3. Knijp het sap van de kwart van de sinaasappel uit boven een schaaltje.
  4. Haal van 3/4 de schijfjes van elkaar of snijd plakjes ervan.
  5. Verdeel de plakjes/schijfjes over de spinazie.
  6. Gebruik de helft van een granaatappel en sla hier met een pollepel de pitjes uit. Strooi deze over de salade.
  7. Snijd een kwart van een rood uitje fijn en strooi deze ook over de salade.
  8. Mix olijfolie, peper en zout met het uitgeperste sinaasappelsap. Druppel dit voorzichtig over je salade heen.
  9. Snijd tenslotte de peterselieblaadjes in fijne stukjes en bestrooi je maaltijd hiermee.

Wij wensen jullie een hele fijne Kerst en een gelukkig nieuwjaar!

Bron: FitGirls.nl