Interview Yvette van Luijnen, member HealthCity Den Haag

22 August 2016

Wie ben je?
Mijn naam is Yvette van Luijnen, 52 jaar en ben eigenaresse van een accountantskantoor. Ik train bij HealthCity in Den Haag. De eerlijkheid gebied mij te vertellen, dat ik eigenlijk meer een teamsporter ben dan een individuele sporter, want heb altijd op hoog niveau volleybal gespeeld. Toen een vriendin mij vroeg om samen te gaan trainen bij HealthCity, voelde dat toch een beetje als een team. ?Dat werkt ?meteen veel beter?, je bent elkaars stok achter de deur om te gaan sporten.

Hoe vaak en welke training volg je normaal gesproken?

Ken je dat, echt hard tot het uiterste gaan? Dat is het soort training dat mij aanspreekt! Ik train altijd op maandagochtend en op vrijdagmiddag en sinds kort onder begeleiding van mijn personal trainer. Samen werken we een circuit af in combinatie met apparaten. En ik heb hem ook echt nodig, vooral op maandagochtend als ik om 8:00u al in de sportschool moet staan van mezelf. Het doel van mijn normale training is fit worden en mijn energieniveau verhogen. Door omstandigheden was ik te zwaar geworden en wilde weer fit worden om tenniscompetitie te kunnen spelen. Vanwege dat extra gewicht kreeg ik bij het tennissen last van blessures aan mijn pezen en aanhechtingen.

Waarom ben je gaan trainen met een personal trainer?

Ik merkte dat ik teveel op de automatische piloot aan het trainen was. Ik was wel “busy”, maar werd niet meer “stronger”. Mijn vooruitgang en motivatie stagneerde daardoor. Daarnaast ben ik het afgelopen jaar 20 kilo afgevallen en drie maten in kleding teruggegaan. Maar ik wilde nog meer vet kwijtraken en advies krijgen om gezonder te eten. De hulp van een professional was de beste keuze.

Wat is er anders dan je eigen trainingsprogramma?

We trainen nu meer op vetverbranding en minder op kracht. Dat is echt anders. Belangrijk voor mij persoonlijk is vooral om geen terugval te krijgen of blessures op te lopen. Alle credits voor mijn personal trainer. Hij liet het zijn training perfect passen binnen mijn normale trainingsschema’s. En de menu's in het programma geven mij meer inspiratie en advies over hoe ik nog gezonder kan eten.

Hoever ben je nu en wat voor een opmerkelijke resultaten heb je geboekt?

Ik train nu 8 weken samen met een personal trainer en hou me ook netjes aan de menu’s en recepten. Je leert hoe je met gezonde ingrediënten net zo lekker kunt eten als met ongezonde ingrediënten. Het is geen dieet waar je weer terugvalt als je ermee stopt, maar een nieuwe manier van eten. En na een half jaar weten je vet-receptoren ook dat dit je nieuwe manier van eten is en kom je ook van het jojo-effect af.

Daarnaast zie en voel ik dat mijn lichaam droger en gespierder is geworden. Ik heb weer vooruitgang geboekt in mijn training en hierdoor word ik ook weer extra gemotiveerd om te gaan sporten bij HealthCity. Busy getting stronger heeft voor mij weer een geheel nieuwe betekenis gekregen en daar ben ik heel erg blij mee!