Interview Yanick, fitness instructeur HealthCity Waalwijk

06 October 2014

Wat is de motivatie van Yannick om anderen te helpen met het behalen van hun doelstellingen, je leest het hier!

HealthCity heeft sinds kort de nieuwste innovatie op trainingsgebied, namelijk DNAFit. Wat vind jij van DNAFit?

Ik was gelijk erg nieuwsgierig toen ik de naam hoorde. Wat krijg je nu precies te weten over jouw genen. Inmiddels weet ik wat DNAFit precies inhoudt en wat het voor de mensen kan doen. Het is een onwijs goed product. Je leert wat voor jouw lichaam het beste werkt. DNAFit werkt enorm efficiënt, het is makkelijk dat je niet na 1 jaar trainen erachter kom wat het beste is voor jouw lichaam, want ieder lichaam reageert anders op bepaalde trainingen.

Wat voor vragen stellen leden aan jou over DNAFit?

Vragen hebben vooral betrekking op hun privacy. Ik merk dat leden dit een erg belangrijk onderwerp vinden, wat natuurlijk compleet logisch is. Ook daar hebben HealthCity & DNAFit uiteraard over nagedacht. Je DNAFit wordt na het onderzoek vernietigd. Om klanten hun privacy te garanderen is DNAFit aangesloten bij DNAFit lifesciences Ltd dat is geregistreerd bij de DATA protection Commissioner in het Verenigd Koninkrijk.

Wat verwacht jij van je eigen DNAFit test?

Zelf heb ik de test nog niet afgenomen, maar dit gaat wel gebeuren in de nabije toekomst. Ik verwacht een hoger percentage uithoudingsvermogen, omdat ik tijdens mijn trainingen merk dat ik op het gebied van uithoudingsvermogen niks tekort kom. Op basis van allergieën zal het me niks verbazen dat ik lactose intolerant ben, omdat ik merk dat ik niet goed reageer op melkproducten. Verder heb ik geen verwachtingen, maar ben wel heel nieuwsgierig naar mijn eigen uitslag.

Houd je rekening met je voedsel?

Ja, ik kan wel zeggen dat ik hier bewust mee bezig ben. Ik ben nu al een tijdje aan het trainen en ik merk als ik mijn eten daar op afstem dat ik veel beter presteer. Soms zitten er weken bij dat ik minder goed op mijn voeding let en dat merk ik dan ook gelijk aan mijn training. Tevens zorg ik voor voldoende eiwitten in mijn maaltijden voor een goed herstel na het trainen. Daarnaast eet ik steeds minder brood en zorg ik dat ik elke dag voldoende groentes binnenkrijg. Eigenlijk drink ik vrijwel alleen maar water. Op dit moment ben ik erg met mijn eten bezig voor een optimaal resultaat. Daar zou DNAFit mij nog meer bij kunnen helpen. Zo kom ik er bijvoorbeeld achter of ik gevoelig ben voor koolhydraten en/of vetten.

Heb je nog ambities binnen HealthCity?

De ambitie om Personal Trainer te worden is er, maar ik voel me goed bij wat ik nu doe. Ik denk maar zo: never change a winning team! De sportwereld bevalt me gewoon enorm goed en alles waar ik mijzelf verder mee kan helpen ontwikkelen is mooi meegenomen.

Wat is jouw motivatie voor de leden?

Doe waar je je goed bij voelt, want als je goed in je vel zit, presteer je alleen maar beter!

Ook trainen met Yanick, kom naar HealthCity in Waalwijk.