Interview Rick, personal trainer HealthCity Eindhoven

30 September 2014

‘’Toen DNA-fit werd gelanceerd, heb ik dezelfde dag nog een test afgenomen’’

Even voorstellen mijn naam is Rick en werk nu ruim 4.5 jaar bij HealthCity in Eindhoven. Na mijn middelbare twijfelde ik geen moment over mijn vervolgopleiding. Ik wilde van mijn passie mijn beroep maken. Hierdoor ben ik begonnen aan de CIOS opleiding in Arnhem. Na het afronden van de CIOS ben ik als fitness instructeur begonnen bij HealthCity in Eindhoven en heb mijzelf in de afgelopen jaren ontwikkeld, waardoor ik nu als Fitness manager door het leven ga. Trots? Jazeker!  

Toen DNA-fit werd gelanceerd heb ik dezelfde dag nog een test afgenomen. Daaruit bleek dat ik 55% power was. Ik moet toegeven dat ik dit wel een beetje had verwacht. Wat ik wel heel verassend vond is dat mijn blessuregevoeligheid heel hoog ligt, wat ik eerlijk gezegd nooit echt heb gemerkt. Misschien komt dit omdat ik altijd goed naar mijn lichaam luister. Voor de test hield ik ook al rekening met mijn voeding, zo at ik bijvoorbeeld spelt brood en probeer ik geraffineerde koolhydraten en suikers te vermijden. Wat ik van het rapport heb geleerd op het vlak van voeding is dat ik meer omega-3 vetzuren moet eten. Dit zit vooral in vette vis zoals zalm en makreel. De verwachtingen die ik had zijn over het algemeen ook uitgekomen. Ik moet toegeven dat ik speciaal naar de winkel ben gegaan om thee te kopen zonder cafeïne erin, omdat het rapport mij vertelde dat het beter voor me zou zijn als ik cafeïne zou vermijden. Dat is natuurlijk wel een leuk weetje. 

‘’Pas ik mijn training nu ook aan’’: Ja dat zeker, ik doe vooral aan krachttraining. Het zou voor mij beter zijn als ik met meer gewichten train, maar daarbij minder herhalingen maak. Op dit moment ben ik aan het trainen voor het evenement spieren voor spieren, waardoor ik minder tijd heb voor mijn eigen training. Spieren voor Spieren is een evenement waarbij iedere HealthCity club een team uitzend die hun gezonde spieren inzetten om geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekte. Dit wordt een zware beproeving van uithoudingvermogen, kracht en doorzettingsvermogen waar hard voor getraind moet worden. Een goed doel waar ik zeker mijn steentje voor wil bijdrage.