Interview Louis Talpe

10 December 2013

Louis Talpe is bij het grote publiek wellicht beter bekend  als Agent Toby uit de succesvolle kinderserie Mega Mindy.  Hij speelt ook Mike Brandt in Nederlands bekendste soapserie GTST. Onlangs is hij bovendien uitgeroepen tot de meest sexy man van Nederland. Alle redenen dus om deze zeer veelzijdige man te interviewen, want naast acteren en presenteren,  is sport zijn grootste hobby.

We ontmoeten Louis op zijn eigen vertrouwde club in zijn woonplaats Antwerpen. Louis komt heel relaxed binnenlopen. Meteen valt op hoe sportief hij is. Louis bevestigt dat: hij is net terug van een fietsvakantie door Frankrijk met familie en vrienden. Zeven dagen lang om 6.45 uur op om zo’n 80 á 90 kilometer per dag af te leggen op de racefiets.

Daar moet je goed getraind voor zijn. Hoe heb je je voorbereid? 

Ik weet eigenlijk niet beter dan dat ik sport. Ik sport al mijn hele leven fanatiek: rugby, hockey, zwemmen,... Ik probeer ook wekelijks te voetballen met vrienden. Boven­dien vind ik het heerlijk om te fietsen, in de zomer op de racefiets en in de winter op de mountainbike. Daarnaast train ik  natuur­lijk nog op de sportschool. 

Heb je nog specifieke doelen?

Jazeker, ik ben op dit moment aan het trainen voor een triathlon. 

Gaaf, maar train je daar ook specifiek voor?

Zwemmen is één van de zwaarste onderdelen, maar dat doe ik al van kinds af aan. Ik heb zelfs in de top vijf van België gezeten met de vrije slag, dus daar zie ik niet echt tegen­op. Ook fietsen zal geen probleem opleveren. Hardlopen daarentegen vind ik minder leuk: ik moet extra trainen om zo goed  mogelijk aan de start te ver­schijnen en de triathlon succesvol  af te ronden.  

Maar hoe train je met zo’n drukke agenda?

Ik vind het heerlijk om na een dag tv-opnames meteen te ontspannen op mijn racefiets.

Heb je altijd zo’n enorme drive gehad?

Ik vind het heerlijk om lekker in mijn eigen ‘zone’ te trainen: Ipod-je op en gaan! Ik hou gewoon van de competitie met mezelf, maar ik weet door het vele sporten ook hoe ver ik kan gaan. Daar kwam ik onlangs ook weer achter toen mijn verstandskies getrokken werd.  Ik mocht twee weken niet trainen van de arts. Dat was een hel. Meteen na die twee weken ben ik extra hard gaan trainen om die weken te compenseren. Niet echt verstandig, want ik pleegde roof­bouw op mijn lichaam.  

De moraal van het verhaal?

Tijdig je rust nemen is net zo belangrijk als de training zelf.   Hij begint te lachen wanneer zijn trainer komt aanlopen. Louis stelt ons voor aan Omar. ‘Omar weet mij op de club altijd te prikkelen om binnen de vijf minuten helemaal stuk te gaan.’