Interview Lex, Personal Trainer, Vught

12 November 2014

‘’Mijn grootste uitdaging is om mensen die willen afvallen te overtuigen van hun voeding’’

Sinds korte tijd werk ik al Personal Trainer bij HealthCity in Vught. Als Personal Trainer moet je op de hoogte blijven van de nieuwste trends en innovaties op fitness- en voedingsgebied. Daarom ben ik als het ware ieder moment aan het studeren, zodat ik de leden het juiste advies kan geven. Het is moeilijk om je als Personal Trainer te onderscheiden, maar het belangrijkste is om zo effectief mogelijk training te geven door te luisteren naar het menselijk lichaam, maar ook door te luisteren naar de leden en hun gestelde doelen is uitermate belangrijk. Het draait allemaal om interesse.

Mijn grootste uitdaging is om mensen die willen afvallen te overtuigen van hun voeding. Je kunt nog zo hard trainen in de sportschool maar je moet tegelijkertijd ook op je voeding letten. Er zijn mensen die liegen over hun eten en dat is dan erg zonde, van de harde trainingen in de sportschool. Voor de leden heb ik daarom een gids opgesteld, waarin ze kunnen lezen wat je wel en niet kunt eten. Deze gids is eigenlijk een richtlijn, wat zorgt voor een extra steuntje in de rug.

Ik heb verschillende soorten resultaten met totaal verschillende mensen de één wil 20 kg afvallen en de ander wil een gespierder lichaam. Zo was er bijvoorbeeld een lid die 20 kg wilden afvallen in 3 maanden door gezond te leven. Later kwam die weer kilo’s aan en het bleek dat deze persoon ook een emotioneel probleem heeft waardoor er vreetbuien ontstaan. Je ziet vaak dat deze problemen aan elkaar vast hangen. Veel mensen die af willen vallen moeten echt hun lifestyle erop gaan passen.

DNAFit is een extra tool, dit geeft je bepaalde richtlijnen op het gebied van voeding en training. Dit kan veel mensen helpen om het juiste resultaat te bereiken. Dit hulpmiddel kan je helpen om je op de juiste weg zetten.

Bij alle HealthCity vestigingen in Nederland kan je eenvoudig DNA afnemen door een soort wattenstaafje langs de binnenkant van de mond te halen. HealthCity stuurt het DNA vervolgens naar het laboratorium in Engeland en de gebruiker ontvangt binnen 3 weken, een uitgebreid rapport per mail. Vervolgens kan men een afspraak inplannen om het rapport te bespreken en gericht te gaan trainen op basis van hun uitkomst.