DNAFit van Esmée Noëlle, blogger Workthates.nl

15 November 2014

In mei en juni liep ik twee 10 kilometerwedstrijden. Superleuk, maar ik had nogal last van m’n knie. Daarna zwoor ik het rennen al snel af en ging ik door met mijn oude vertrouwde krachttraining en kickbokssessies. Ik switchte in mijn oude woonplaats van sportschool en vond een fijne personal trainer waarmee ik met vrienden eens per week een uurtje bokste. Maar de sportschool was niet zo fijn als ik dacht, ik voelde me totaal niet op mijn plek dus ik ging steeds minder vaak. Resultaat? Mijn curves verdwenen langzaam en alleen door het boksen hield ik mijn spieren nog een klein beetje in tact.

Dikke dip
Ben je in shock? Ja dat was ik ook even. Want in drie jaar tijd is mij zo’n dikke dip nog nooit gebeurd. Een paar weken wat minder sporten omdat ik druk was met werk, à la, maar een paar maanden zo weinig sporten? En ik run nog wel een ‘fitspiration’ blog. Toen ging ik ook nog eens verhuizen en kreeg ik een mini kitten: er zaten weken bij dat ik maar eens per week sportte. Een paar mensen in mijn omgeving hadden me door, maar ik zat er even niet zo mee. Soms kan je focus niet al-leen maar op het sporten zijn. Een verhuizing in je eentje hakt er in en ik accepteerde mijn lack of motivation maar even. Komt vanzelf terug.

DNA Fit
En ja hoor, ik woonde nog geen week in Amsterdam of ik begon alweer met hardlopen en mijn kettlebell thuis. Mijn sportschoolabonnement moest nog even geregeld worden (eindelijk, weer een fijne sportschool!), maar dat weerhield me er niet van om alvast te beginnen. Wat ook hielp? Ik deed een DNA Fit test bij Healthcity. Geen grap, ze nemen wangslijm bij je af met een soort lang wattenstaafje en dat gaat voor twee weken het lab in. Lees hier haar volledige blog