Christmas Inspiration

24 December 2014

De feestdagen komen eraan! In onze vorige blog hebben we jullie een aantal tips gegeven om slank de kerstdagen door te komen. Maar de kerstdagen en oudjaar is natuurlijk vooral de tijd om lekker van elkaars gezelschap te genieten en feestelijke hapjes klaar te maken. Zonder dat je daar direct al je gezonde eetgewoontes voor overboord hoeft te gooien! Wij delen hier met jullie onze favoriete feestelijke hapjes.

 

Pompoen soep met een roze randje

Ingrediënten voor een grote pan soep:

- 1 flespompoen - 4 uien - 6 teentjes knoflook - 2 aardappels - 1 zoete aardappel - 10 bospeentjes - stukje gember van 6 cm - 2 bouillon blokjes - roze (bieten) hummus*

Bereiding: 1. Schil alle ingrediënten (behalve de hummus) en snijd in kleine stukjes. 2. Gooi alles in een grote pan met water met bouillon. Breng aan de kook en laat in ongeveer 30 minuten gaar worden. 3. Maal de soep fijn met een staafmixer en verdeel de soep over de borden. Schep in elk bord een klein schepje roze hummus. Eet smakelijk! *Bieten hummus kun je kant- en klaar kopen in de winkel, maar hij is ook in een handomdraai zelf gemaakt! Kijk op onze website www.thegreenhappiness.com voor het recept.

 

Christmas Green Smoothie

Boerenkool is een echte winter superfood! En één van zijn geweldige eigenschappen is dat het helpt tegen de zoete trek, deze smoothie is dus echt je redding tijdens de feestdagen! Het helpt je al die extra zoetigheden beter te weerstaan…

Ingrediënten: - 1 citroen - 1 stukje gember - 2 grote handen boerenkool - 1 appeltje - 1 banaan - 1 hand bevroren cranberries - 1 groot glas water

Bereidingswijze: Gooi alles in de blender en mix tot een gladde smoothie.

 

Chocolate Snowballs

Ingrediënten: - 100 gram havermout - 25 gram (rauwe) cacaopoeder - 1 theelepel speculaaskruiden - 200 gram verse dadels - 30 gram gedroogde moerbeien - 2 eetlepels cacao nibs (rauw) - 4 eetlepels kokosrasp

Bereidingswijze: 1. Mix de havermout met de cacaopoeder, speculaaskruiden en dadels in een keukenmachine. Voeg eventueel een klein beetje water toe totdat het een dikke stevige massa wordt. 2. Roer de moerbeien en cacao nibs er doorheen. Rol van het mengsel balletjes en rol door de kokosrasp. 3. Laat in een paar uur hard worden in de vriezer.