7 redenen waarom je zou moeten sporten!

30 January 2016

Excuses om niet te sporten zijn er in overvloed, geen tijd, geen zin, te moe.. Maar je zult zien dat als je eenmaal in een lekkere flow zit je je zelfs schuldig voelt als je een keer niet geweest bent. Buiten het feit dat sporten ontzettend gezond voor je is heeft het nog meer invloed op je leven dan dat je je in eerste instantie beseft.

1. Goed voor je gezondheid

Sporten is goed voor je gezondheid. Door te bewegen verklein je de kans op hartzieken en kan het verhelpen een hoge bloeddruk te voorkomen. Daarnaast hou je je spieren en gewrichten soepel waardoor je een hoop kwaaltjes kunt voorkomen.

2. Geen stress, dus beter in je vel..

Sporten is een actieve manier van ontspanning. Zie sporten als een moment voor jezelf waarbij je ook even aan helemaal niets hoeft te denken. Reageer je even af raak je frustraties kwijt en neem echt even een me momentje.

3. Extra energie

Met sporten komen je hart en je longen extra aan het werk en door het goed functioneren van deze organen voel je je energieker en heb je meer zin om van alles te ondernemen. Vraag eens om je heen, mensen die s’ochtends al een half uurtje of een uur sporten hebben daar de rest van de dag profijt van.

4. Zelfverzekerd

Je lijf verandert door te sporten, je gaat beter in je vel zitten en dit ga je uitstralen. Daarnaast geeft dit ook een grote boost aan je zelfvertrouwen.

5. Betere nachtrust

Jouw lijf gaat aan het werk en je maakt jezelf als het ware “moe” waardoor je s’avonds goed ontspannen in slaap kunt vallen. Pas wel op dat je niet actief gaat sporten voor je naar je bed gaat. Door de adrenaline kan dit averechts werken en zorgen voor een slapeloze nacht.

6. Betere huid

Met een goede workout zal jij flink gaan zweten. Door te transpireren kunnen afvalstoffen jouw lijf verlaten. Zie het als een reinigingskuur!

7. Beter lijf

Algemeen bekend, maar met sporten verandert je lijf. Je spieren worden getraind wat er voor zorgt dat je lijf strakker wordt, je gaat je fitter voelen en je wordt mentaal sterker. Daarnaast houdt het je gewicht onder controle en hoef jij je ook niet schuldig te voelen als je weer eens een stukje taart teveel eet..

Bron: Lifestyle Fabriek