Q&A

SLUITING HEALTHCITY AMSTELVEEN

Q&A Sluiting Healthcity Amstelveen


Op zondag 18 juni zal Healthcity Amstelveen sluiten. Wij hebben jarenlang met enorm veel plezier deze vestiging geleid. Wij kijken terug op een geweldige tijd met onze teamleden en op zeer bijzondere en leuke momenten met onze leden.V: Waarom sluit HealthCity de club?
A: In de afgelopen jaren heeft HealthCity te maken gehad met turbulente marktomstandigheden als Corona, inflatie waaronder extreem gestegen energiekosten, krapte op de arbeidsmarkt etc. Wij hebben tevergeefs gezocht naar oplossingen door onder andere ook met de verhuurder van deze locatie naar aanpassingen te kijken, maar met de beste intenties konden wij niet anders dan de huur opzeggen en te gaan stoppen met de exploitatie in het pand op de Escapade 1 te Amstelveen.V: Wat gaat er gebeuren met jouw lidmaatschap?
A: Wij snappen dat je de behoefte hebt om het sporten voort te zetten. Speciaal hiervoor zijn wij overeengekomen dat je automatisch lid wordt bij Basic-Fit met een Premium lidmaatschap inclusief onbeperkt YANGA voor €32,49 per 4 weken. Met een Premium lidmaatschap mag je altijd iemand meenemen om samen te sporten. De dichtstbijzijnde locatie van Basic-Fit is op de Van Der Hooplaan 237 in Amstelveen. Je lidmaatschap bij HealthCity wordt berekend tot en met zondag 18 juni, hierdoor kan de komende incasso afwijken van de gebruikelijke. Je ontvangt op vrijdag 16 juni 2023 aanvullende informatie van Basic-Fit, locatie Van Der Hooplaan 237 in Amstelveen.V: Ik heb vooruit betaald, wat nu?
A: Heb je je lidmaatschap vooruitbetaald bij HealthCity dan wordt dat met het lidmaatschap van Basic-Fit verrekend.

V: Kan ik opzeggen?
A: Ja, maar we raden u zeker aan om het Basic-Fit concept eerst uit te proberen.V: Als ik toch op wil zeggen hoe moet ik dat regelen?
A: Wilt u niet mee naar Basic-Fit dan kunt u het lidmaatschap beëindigen, dit kan tot 15 juni 2023. Je lidmaatschap wordt dan vanaf 18 juni stopgezet en eventuele vooruitbetaling worden aan je teruggestort, klik hier om je lidmaatschap per 18 juni stop te zetten.V: Tot wanneer kan je gebruik maken van de faciliteiten?
A: Tot en met zondag 18 juni 20:00 uur kan je gebruik maken van alle faciliteiten op de club. Vanaf maandag 19 juni zal de club alleen nog open zijn voor zwemles en blijft de in de club aanwezige kapsalon bereikbaar en zijn alle andere faciliteiten gesloten.V: Krijg ik bij Basic-fit een nieuw jaarcontract?

A: Nee, met uw lidmaatschap heeft u een opzegtermijn van 30 dagen. Mocht je je lidmaatschap wijzigen dan start je een nieuw jaarlidmaatschap.V: Blijven mijn voorwaarden behouden?
A: Wij zetten het lidmaatschap om naar een Basic-Fit lidmaatschap, hiermee worden de algemene voorwaarden van Basic-Fit gehanteerd.V: Zwemlessen?
A: Zwemlessen voor kinderen blijven toegankelijk. Het Healthcity lidmaatschap wordt stopgezet.V: Kapsalon?
A: De kapsalon blijft open.V: Hoe verloopt de incasso procedure?
A: HealthCity voert de incasso uit tot 19 juni 2023 . Vanaf die datum zal Basic-fit de incasso overnemen.V: Hoe vaak wordt er geïncasseerd bij Basic-Fit?
A: Basic-Fit incasseert per 4 weken, maar je kan ook kiezen voor een jaarlijkse betaling. Deze wijziging kan je doorvoeren via de Basic-Fit App of door een e-mail te sturen naar klantenservice@basic-fit.V: Ik sport via een bedrijfsfitness contract van mijn werkgever. Wat zijn de gevolgen voor mij?
A: HealthCity zal per 19 juni 2023 de bedrijfslidmaatschappen beëindigen. Bedrijfsfitness Nederland neemt contact op met uw werkgever om in overleg te gaan om bedrijfsfitness binnen Basic-Fit verder voort te zetten onder andere voorwaarden.V: Moet ik bij Basic-Fit borg betalen voor mijn pas?
A: Nee, Basic-Fit kent geen borg. Basic-Fit werkt met een QR-code. Je download de Basic-Fit App waardoor je gebruik kan maken van de QR-code om de club binnen te komen. Mocht je het toch fijn vinden om te werken met een lidmaatschapspas dan kan je deze altijd aanschaffen middels de kiosk op Basic-Fit Amstelveen.


V: Ik heb een PT-pakket aangeschaft, wat nu?
A: PT sessies die nog open staan vanaf 19 juni 2023 worden teruggestort door HealthCity.V. Kan ik ook op andere vestigingen van Basic-Fit trainen met hetzelfde lidmaatschap?
A: Ja, met het Basic-Fit lidmaatschap krijg je onbeperkt toegang tot 1.250+ Basic-Fit clubs in héél Europa Daarnaast openen wij dit jaar ook clubs in Duitsland.


V: Kan ik ook het lidmaatschap wijzigen?
A: Ja, je kan jouw lidmaatschap wijzigen vanaf 19 juni 2023. Dit kan via de Basic-Fit App of op de Basic-Fit club. Let wel, je start dan automatisch een nieuw jaarlidmaatschap.English version?