BODYSTEP®

Gratis Proefles Bekijk groepslesrooster

BODYSTEP® is een energieke stepwork-out. Je maakt eenvoudige bewegingen op, over en rondom een step (aanwezig op onze clubs). Door de combinatie van cardio en kracht, verbrand je niet alleen in een hoge versnelling vet, maar je versterkt ook je spieren. In het begin zal het even wennen zijn op de step, maar hoe meer BODYSTEP® lessen je volgt, hoe vertrouwelijker het voelt op de step. Net als bij alle andere Les Mills programma's wisselt BODYSTEP elke drie maanden van choreografie en muziek.

Tips voor BODYSTEP®

  • Na een BODYSTEP® les raden we aan om een rustdag te houden, zodat het lichaam zich kan herstellen. Wil je toch trainen, kies dan een low impact training zoals BODYBALANCE® tijdens je rustdag.
  • Draag confortabele kleding tijdens de training
  • Zorg ook voor een flesje water of sportdrank en een handdoek
  • Volg voor een optimaal resultaat 2-3 keer per week de BODYSTEP® training

Voordelen van BODYSTEP®

  • Je kracht en je conditie nemen toe
  • Het verbetert je botdichtheid en je coördinatie
  • Door de full-body cardio workout verbeter je je hart-en longcapaciteit
  • Je verbrandt veel calorieën waardoor je snel slanker zal worden

Hoe ziet een BODYSTEP® les eruit

De BODYSTEP® les begint met een warming up die bestaat uit basispassen, waarbij je kan wennen aan het op en afstappen van de step. Je werkt toe naar drie verschillende pieken, waarbij je hartslag flink stijgt en waarna steeds een herstelfase volgt. Bij de herstelfase ligt de focus op kracht en toning. Onderdeel van de BODYSTEP® les is de party track en de speed track. Samen met de andere sporters en met de instructeur probeer jullie het hoogst haalbare resultaat te halen. Vervolgens wordt er gewerkt aan de buikspieren en aan het bovenlichaam. Als laatste onderdeel van de les volgen enkele gerichte stretchoefeningen om het lichaam tot rust te laten komen.

Andere groepslessen van Les Mills die je kunt volgen bij HealthCity zijn BODYBALANCE®, RPM, GRITBODYCOMBAT®

Bekijk bij welke HealthCity bij jouw in de buurt je een Les Mills BODYSTEP® training kunt volgen.

Gratis Proefles Bekijk groepslesrooster